IZLOŽBA: Manuele Pauk “Život pod velikim pritiskom”

Život pod velikim pritiskom

Manuela Pauk

Q izlog – Petrinjskoj 38

Prostorna instalacija “Život pod velikim pritiskom” umjetnice Manuele Pauk prvi je rad koji je predstavljen u Dominovom Q izlogu u Petrinjskoj 38 odabran na javnom pozivu za izlaganje u Q izlogu, koji je bio otvoren do 10. ožujka.

Biomimetička instalacija „Život pod velikim pritiskom“ Manuele Pauk sačinjena je od skulptura morskih puževa, hermafroditskih životinja koji žive na morskom dnu, na mjestu koje je jedno od najugroženijih ekološkom krizom. Skulpture su napravljene od terakote i obojane engobama i luminiscentnim bojama te su izvješene u prostoru izloga. Instalacija se gleda na svjetlu i u mraku, a njihove su izmjene tu da ukažu na dvije različite percepcije, percepciju morskog puža i percepciju čovjeka.

Manuela Pauk rođena je 1994. godine u Zagrebu, a odrasla je u Šibeniku. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2018. godine. Izlagala je na 11 samostalnih izložbi i dvadesetak skupnih izložbi, od kojih izdvaja Zlatnu lubenicu (2022), Hrvatsko trijenale kiparstva (2022), Barro de Mae, u sklopu Bijenala keramike u Aveiru, Portugalu (2021.), 60 days lockdown u ARIE muzeju, u Luxelakes galeriji u Chengdu, Kini (2020.), izložba Situacija u skolopu Salona mladih u Galeriji Forum (2020.), Festival likovnih umjetnosti u KUC Travno u Zagrebu (2020.), Narudžba je naša umjetnost u Garaži Kamba u Zagrebu (2019.), 40. Splitski salon (2018.), gdje je bila među pet finalista za nagradu salona. Drugi bitni projekti su joj Plastic sea turtle (2021.), ekološki projekt u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti. Sudjelovala je na CreaArt rezidenciji u gradu Aveiru (2021.), BiLJet rezidenciji (2021.) na otoku Biševu i u projektu Okolo (2021.).

Na Dominovu javnom pozivu za Q izlog odabrani su radovi devetero umjetnica, umjetnika te jednog umjetničkog kolektiva: Patricio Agüero: “Joan of Arc”, Tina Divić: “Dvodimenzionalni pogled na život”, Dora Fodor: “Oprosti”, Mirna Gott i Ana Mack: “Izlog u izradi”, Inicijativa za slobodnu Palestinu: “U deset koraka do čovjeka ili Uzmi jedan cvijet i prenesi dalje njegovu Gazu”, Silvija Milovac: “Rasizam. Latentno”, Manuela Pauk: “Život pod velikim pritiskom”, Lidija Petrović: “Tranzicija” i Georgette Yvette Ponté: “Menstrualno siromaštvo”. Njihovi odvažni umjetnički projekti problematiziraju poziciju žena u društvu, nasilje nad ženama i marginaliziranim društvenim skupinama, menstrualno siromaštvo, rasizam, pitanja roda, transrodnost i proces tranzicije, te strahotni genocid koji se odvija u Gazi.

Radove je na prema pozivu odabrao Zvonimir Dobrović, umjetnički direktor programa udruge Domino.

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

*utorak – nedjelja: 9.00 – 12.00, 16.00 – 20.00
*ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR Pojedinačna ulaznica

3 EUR  Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR  Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR Pojedinačna grupna ulaznica za škole (4)

2 EUR Pojedinačna strukovna ulaznica (5)

 

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU