CREART 3.0: REZIDENCIJALNI PROGRAM U AVEIRU (Portugal) 2024 _Prisma Festival. Art, Light, Tech, RUJAN – LISTOPAD 2024.

Aveiro poziva 2 umjetnika iz CreArt mreže da sudjeluju u rezidencijalnom programu u Aveiru, između 26. rujna i 11. listopada, pod kustoskom palicom umjetničkog direktorata Prisma Festivala. Art, Light, Tech.

Aveiro će primiti dva [2] vizualna umjetnika koji će raditi digitalni umjetnilki rad u okviru Prisma Festivala, kao dio Aveiro’ Tech Week-a.

Tijekom rezidencije, umjetnici će imati raznolik kulturni program, koji će im omogućiti da prošire svoje znanje o regiji i Prisma Festivalu u suradnji s profesionalcima. Osim toga, umjetnici će imati priliku prisustvovati aktivnostima Tech Week-a te doživjeti organizaciju Prisma Festivala i mrežu umjetnika.

Sudionicima će biti osigurani svi uvjeti da se inspiriraju regijom Aveiro, a projekti će se razvijati na temu različitih elemenata specifičnosti prostora i lokalnog identiteta, kao što su laguna, vodeni kanali, baština Art Nouveau, proizvodnja soli ili povijesne četvrti Aveira.

Završni radovi bit će predstavljeni javnosti na izdanju Prisma Festivala 2025. godine, kao dio programa.

 

TKO SE MOŽE PRIJAVITI

 • umjetnici koji su rođeni ili imaju prebivalište u jednom od gradova iz mreže projekta: Kaunas (Litva), Liepaja (Litva), Skoplje (Sjeverna Makedonija), Aveiro (Portugal), Valladolid (Španjolska), Lublin (Poljska), Venecija (Italija), Clermont-Ferrand i Rouen (Francuska), Češke Budejovice (Češka), Oulu (Finska), Regensburg (Njemačka), Zagreb (Hrvatska)
 • članovi HDLU (Hrvatsko društvo likovnih umjetnika)
 • prednost imaju umjetnici s iskustvom ili obrazovanjem u području digitalne umjetnosti
 • nema dobnog ograničenja
 • u slučaju prijavitelja bez sveučilišne diplome, potrebno je priložiti dokaz o ekvivalentnoj sposobnosti kroz njegovu/njezinu umjetničku karijeru
 • umjetnici moraju imati europsku zdravstvenu karticu ili ekvivalent

 

UVJETI I GRANT:

 • Organizacija će pokriti troškove produkcije [do 500€] i isplatiti stipendiju od 1.050€ svakom umjetniku za putovanje, troškove života, te druge troškove.
 • Studio i smještaj osigurat će organizacija u centru grada Aveira.
 • Umjetnici će raditi u Atlas Aveiro | Zgrada Fernando Távora – coworking prostorima.

 

Aveiro AiR | CreArt program

 • Aveiro će osigurati kustosa koji će voditi umjetnike u njihovom radu te im pomoći da se smjeste te organizirati događaje kako bi se umjetnici upoznali s lokalnom umjetničkom zajednicom, promovirajući mogućnost za CreArt umjetnike da predstave svoj rad.
 • Dva odabrana umjetnika razvijat će svoje prijedloge uz kustosku asistenciju prije početka rezidencije kako bi definirali, razvili i prilagodili projekte.
 • Završna javna prezentacija radova nastalih tijekom rezidencije održat će se na Prisma Festivalu 2025. godine, kao dio programa.
 • Umjetnici se obvezuju svakodnevno prisustvovati i raditi u rezidenciji. Na kraju mora biti izrađeno završno izvješće.
 • Dio proizvedenih radova mora ostati u Aveiru i bit će dio Zbirke suvremene umjetnosti muzeja Aveiro.

Jeste li zainteresirani?

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

 • Osobna iskaznica ili putovnica (skenirana kopija);
 • Kratka verzija vašeg životopisa/CV [jedan A4]
 • Dokumentacijski materijal koji je nedavno nastao i povezan s projektom, s tehničkim specifikacijama [maksimalno 5 stranica i 5 slika. Mogu se uključiti linkovi];
 • Kratki pisani prijedlog projekta [jedan A4]. Ovaj dokument također treba sadržavati popis tehničkih potreba i drugih relevantnih tehničkih detalja koji mogu pomoći organizaciji da razumije projekt.
 • Umjetnici se trebaju registrirati na CreArt web stranici i učitati svoj portfelj na ovaj link.

Prihvaćene će biti samo prijave s kompletnim informacijama.

 

ROK ZA PRIJAVE:

Prijave se moraju podnijeti prije 7. lipnja 2024. Aveiro će obavijestiti o rezultatima do 14. lipnja. Uži popis bit će objavljen na CreArt web stranici.

 

Ako imate problema s ispunjavanjem prijavnog obrasca, molimo pošaljite portfelj u PDF formatu na creart@fmcva.org

Sudjelovanje u ovom natječaju podrazumijeva prihvaćanje ovih uvjeta, a odabrani umjetnici trebaju uključiti referencu da su odabrani za sudjelovanje u programu CreArt umjetničke rezidencije, u Aveiru – projekt sufinanciran od strane Europske unije – program Kreativna Europa.

 

AKO IMATE BILO KAKVA PITANJA, MOŽETE KONTAKTIRATI creart@fmcva.org

 

U okviru projekta:

Partneri:

Uz potporu:

     

Sufinancira Europska unija – CREA-CULT-2023-COOP. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih. [Broj projekta: 101128499]

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost HDLU i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

*utorak – nedjelja: 9.00 – 12.00, 16.00 – 20.00
*ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR Pojedinačna ulaznica

3 EUR  Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR  Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR Pojedinačna grupna ulaznica za škole (4)

2 EUR Pojedinačna strukovna ulaznica (5)

 

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU