IZLOŽBA: Božice Dee Matasić “Shapes of Tomorrow”

Božica Dea Matasić

Shapes of Tomorrow

Zen Contemporary Art

16.svibnja  – 19. lipnja 2024.

U četvrtak, 16. svibnja s početkom u 19 sati otvara se samostalna izložba renomirane hrvatske kiparice Božice Dee Matasić pod nazivom “Shapes of Tomorrow” u galeriji Zen Contemporary Art u Zagrebu.

Ovo je jedna među prvim izložbama u našoj zemlji gdje će biti izložene umjetničke skulpture napravljene u fuziji čovjeka i najsuvremenije tehnologije 3D printa.

Moderno doba donijelo je značajne promjene ne samo u teoriji već i u praksi umjetnosti zahvaljujući novim tehnološkim napredcima. 3D printanje revolucioniralo je svijet umjetnosti pružajući umjetnicima nove alate i metode za produkciju svojih radova. Ova tehnologija donosi novu dimenziju stvaranja, umjetnici mogu istraživati nove stvaralačke sfere i oživjeti svoje vizije na načine koji su prije bili nezamislivi.

Božica Dea Matasić gotovo istraživački pristupa mediju kiparstva, sklona je eksperimentiranju i konstantnom praćenju novih tehnoloških trendova, kao i prepoznavanju njihove prednosti i primjene u izradi svojih radova. Tako i u novom ciklusu pod nazivom Shapes of Tomorrow, koji je logičan slijed prijašnjih, nastavlja rješavati izazove u produkciji simultanog korištenja tradicionalne izrade skulpture u sinergiji sa suvremenom tehnologijom. Kao osnova za ove radove poslužili su 3D skenovi četiriju ručno modeliranih skulptura. Izloženi ciklus sastoji se od 3D printanih varijacija skulptura oblikovanih uz pomoć novih računalnih programa baziranih na principu implicitnih polja te niza fotografija koje još dublje zadiru u začudne površine i novonastale strukture ovih analogno-digitalnih hibrida. Umjetnica aktivno vodi i nadzire cijeli proces računalnih intervencija u njezine autorske forme, pri čemu je njezina uloga ključna u balansiranju između potencijalnog i determiniranog ishoda uvjetovanog mogućnostima i ograničenjima ove tehnologije.

Božica Dea Matasić ovim je projektom uspjela povezati arhetipske kiparske oblike sa suvremenom tehnologijom ukazujući na činjenicu da je takva sinergija moguća, odnosno da je i ovaj novi medij plodno tlo za njezine ideje i kreativnost.

Izložba ostaje otvorena do 19. lipnja 2024. u galeriji Zen Contemporary Art u Zagrebu, Gradišćanska 30.

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

6 EUR Pojedinačna ulaznica

4 EUR  Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

4 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

13 EUR  Obiteljska ulaznica (3)

4 EUR Pojedinačna grupna ulaznica za škole (4)

3 EUR Pojedinačna strukovna ulaznica (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU