IZLOŽBE: Martina Zalar

Martina Zalar

Knjižnice Kajfešov brijeg i Knjižnice Marina Držića

Izložba knjižnih ilustracija Martina Zalara koja je započela s postavom u galeriji Knjižnice Kajfešov brijeg (30.04.-13.05.) bit će postavljena od 17. 05.- 7.06. u izložbenom prostoru Knjižnice Marina Držića, Ul. Grada Vukovara 222, a potom će najvjerojatnije preseliti u Knjižnicu Jelkovec. Riječ je o ilustracijama za knjige za djecu i mlade (Marka Twaina, Melite Rundek, Jasminke Tihi-Stepanić, Jasmine Aleksandre Žiljak i dr.), stripu „Judita“ prema prilagođenom tekstu Marka Marulića, te naslovnicama za stručnu literaturu.

Martin Zalar rođen je u Zagrebu, 2. lipnja 1995. gdje je završio Školu primijenjene umjetnosti i dizajna (smjer slikarski dizajner).Nakon mature upisao je Likovnu kulturu i likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Splitu. Dvije godine poslije nastavio je studirati na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je diplomirao preddiplomski sveučilišni Studij likovne kulture na Nastavničkom odsjeku (2020.). Na istome odsjeku upisao je diplomski sveučilišni studij. Samostalno izlaže likovna djela. Autor je murala na zidu kuće u Trogiru u Ulici Tina Ujevića 106.  Osim slikarstva bavi se stripom, ilustrira udžbenike i stručnu literaturu, beletristiku za djecu i mlade, oslikava scenografiju i plakate za kazališne predstave.

 

 

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

6 EUR Pojedinačna ulaznica

4 EUR  Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

4 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

13 EUR  Obiteljska ulaznica (3)

4 EUR Pojedinačna grupna ulaznica za škole (4)

3 EUR Pojedinačna strukovna ulaznica (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU