Stručni izlagački skup projekta „Jednakost kreativnosti“

Izlagački skup

Jednakost kreativnosti

6. svibnja 2024. u klubu Hrvatskog društva likovnih umjetnika održan je izlagački skup projekta Jednakost kreativnosti. Na skupu su se nakon uvodne riječi predsjednika HDLU Tomislava Buntaka, publici obratile voditeljica projekta dr.art. Melinda Šefčić, koja je predstavila ostvarene projektne rezultate izvedenih likovnih intervencija umjetnika na projektu, dok je rezultate istraživačkog rada predstavila dr. sc. Anita Jandrić Nišević s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na samom kraju stručnog izlagačkog skupa voditeljica projekta predstavila je i projektni katalog Jednakost kreativnosti koji je dostupan na ISSU HDLU.

Podsjetimo se kako je sklopu projekta realizirano 11 likovnih intervencija u tri kaznena tijela: Zatvoru u Osijeku, Zatvor u Puli-Pola te Kaznionici u Požegi. Projektna realizacija uključila je i realizaciju dvije likovne radionice u Kaznionici u Požegi. Umjetnici uključeni u realizaciju i provedbu projekta su: Antonija Bačić, Goran Rakić, Ivan Kovačević, Ivan Stanišić, Jadranka Lacković, Krešimir Golubić, Melinda Šefčić, Monika Meglić, Nikola Grabovac, Tea Jurišić, Valentina Supanz Marinić, Vladimir Tomić.

Istraživačka komponenta ostvarena je u suradnji dr. sc. Anite Jandrić Nišević s Odsjeka za Kriminologiju Edukacijsko Rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i dr. art. Melinde Šefčić. Istraživački rad nastavak je dosad izvedenih radova, a cilj je bio dobiti uvid u način na koji zatvorenici i stručni djelatnici projektom obuhvaćenih kaznionica percipiraju zatvorski eksterijer i interijer prije i nakon provođenja projektnih aktivnosti te u konačnici poboljšati uvjete izdržavanja zatvorske kazne u Republici Hrvatskoj.

Projekt Jednakost kreativnosti autorice dr. art. Melinde Šefčić jedan je od odabranih projekata putem javnog natječaja Ministarstva pravosuđa i uprave, za financiranje projekata udruga usmjerenih pružanju potpore provođenju pojedinačnog programa postupanja/izvršavanja kazne zatvora u RH.

Fotografije: HDLU, Marko Dajak

Više fotografija preuzmite OVDJE.

Organizator:

 

 

 

Autor projekta: dr.art. Melinda Šefčić

Zatvoru u Osijeku, Zatvor u Puli-Pola i Kaznionici u Požegi

Uz  potporu:

 

 

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

6 EUR Pojedinačna ulaznica

4 EUR  Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

4 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

13 EUR  Obiteljska ulaznica (3)

4 EUR Pojedinačna grupna ulaznica za škole (4)

3 EUR Pojedinačna strukovna ulaznica (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU