HDLU POKREĆE CREART: UMJETNOST U JAVNOM PROSTORU 2024 –  KARAS+KVART

Blog Single

OPIS:

Karas Galerijaje izložbeni prostor Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) s dugom tradicijom djelovanja na suvremenoj umjetničkoj sceni. Nakon mnogih godina djelovanja na adresi Praška 4, od 2018. godine djeluje na adresi Kralja Zvonimira 58.

Prepoznajući potrebu za redefiniranjem i stvaranjem novog kulturnog identiteta za susjedstvo u kojem se nalazi Galerija Karas, unutar EU projekta CreART 3.0 organiziran je suradnički umjetnički program pod nazivom KARAS + KVART. Program je zamišljen kao model suradnje i zajedničkog stvaranja između jednog lokalnog umjetnika i jednog umjetnika iz mreže. Umjetnici će istraživati susjedstvo tijekom dva tjedna, a konačni rezultat bit će umjetničko djelo ili inicijativa u javnom prostoru susjedstva galerije u listopadu. U sklopu projekta KARAS+KVART 2024. pozvana je sudjelovati Luana Lojić, a međunarodni umjetnik Karl Iaro iz Regensburga odabran je putem javnog natječaja.

Luana Lojić (1991) bavi se primijenjenom kozmofilijom i internet nomadizmom. Od poezije za kamenje do živih instalacija, videa, filmova, glasovnih snimki i žive umjetnosti koja se bavi odnosom između ljudi i sustava, percepcija i materijalnosti koje ih okružuju, njezin rad nastoji razumjeti prirodne procese izvan i unutar koncepta osjetila. Za svoj rad primila je brojne nagrade.

Karl Iaro (1994) studirao je industrijski dizajn u Regensburgu s boravcima u inozemstvu (studij/praksa) u Barceloni i Portu. Svjetlo je njegova glavna fascinacija, zbog čega ga često nazivaju umjetnikom svjetla.

U okviru projekta:

Partneri:

Uz potporu:

     

Sufinancira Europska unija – CREA-CULT-2023-COOP. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih. [Broj projekta: 101128499]

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost HDLU i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

*utorak – nedjelja: 9.00 – 12.00, 16.00 – 20.00
*ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR Pojedinačna ulaznica

3 EUR  Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR  Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR Pojedinačna grupna ulaznica za škole (4)

2 EUR Pojedinačna strukovna ulaznica (5)

 

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU