PROFESOR BALTAZAR TRAŽI TRAJNI DOM

Iranski umjetnik sa švedskom adresom Behzad Khosravi Noori donira umjetničku instalaciju Profesor Baltazar i Spomenik nevidljivom građaninu po završetku izložbe u HDLU, Zagreb.

U Baltazargradu profesor Baltazar s lakoćom stvara prijateljstva i rješava najizazovnije probleme uz pomoć svoje mašte, odlučnosti i nimalo manje važnog: svog magičnog stroja. U ovoj su crtanoj tv-seriji neobične radnje, ilustriranoj jarkim bojama i naivnim psihodeličnim oblicima uživala djeca iz cijeloga svijeta.

Behzad Khosravi Noori uzima ovaj transnacionalni dječji program nastao u studiju Zagreb filma u periodu 1967.-1978. godine kao početnu točku za ružičasto-žutu instalaciju u obliku penjalice načinjene od metalne strukture koja podsjeća na skelu s toboganom i s druge strane ekstenzivno istraživanje o stvaranju animirane serije.

Projekt Profesor Baltazar i Spomenik nevidljivom građaninu do sada je u obliku samostalne izložbe pokazan u nekoliko švedskih gradova (Stockholm, Malmö i Kalmar) te na Art Encounters Bijenalu u Temišvaru, a završna postaja je samostalna izložba u srpnju i kolovozu 2020. u Domu HDLU. S obzirom na to da je projekt lokalno specifično vezan za Zagreb, umjetnikova je želja da rad (prostorna instalacija koja funkcionira kao penjalica) tamo i dugoročno ostane. Instalacija dimenzije 5 x 4 m može biti postavljena u unutarnjem ili vanjskom prostoru te bi trebala funkcionirati kao dječje igralište.

Pozivamo zainteresirane da se jave s iskazom interesa za udomljavanje rada slanjem PRIJAVNOG OBRASCA na hdlu@hdlu.hr s naznakom „PROFESOR BALTAZAR TRAŽI TRAJNI DOM“ najkasnije do 30.7.2020.

Od odabranog primatelja donacije očekuje se organizacija prijevoza instalacije iz HDLU u prvom tjednu rujna 2020. te postavljanje instalacije na način da je dostupna za interno (npr. djeca zaposlenika, djeca posjetitelji i sl.) ili eksterno (javno dostupno djeci) korištenje djeci.

Detalje rada pronađite u PPT PREZENTACIJI.

Poslane prijave razmotrit će komisija u sastavu:

Behzad Khosravi Noori, umjetnik

Ana Kovačić i Lea Vene, kustosice izložbe

Ivana Andabaka, ravnateljica HDLU-a

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU