• 57. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

POZIV NA SUDJELOVANJE na izložbi GRUPNI AUTOPORTRET UZ 48. ZAGREBAČKI SALON

POZIV NA SUDJELOVANJE na izložbi
GRUPNI AUTOPORTRET
UZ 48. ZAGREBAČKI SALON

KONCEPCIJA: INSTITUT ZA SUVREMENU UMJETNOST & Janka Vukmir
Pozivam te da ako želiš, sudjeluješ na izložbi GRUPNI AUTOPORTRET koja je organizirana uz 48. Zagrebački salon. Kako je tema Salona IDENTITET, ova izložba je samo izraz našeg kulturnog identiteta, i na izložbi nitko neće izložiti ništa, jer je glavno obilježje naše kulture – nemogućnost.
Vidi dolje tekst za katalog Salona.
SUDJELOVANJE POTVRDI SLANJEM E MAILA NA 
INFO@SCCA.HR
 GRUPNI AUTOPORTRET u subject + IME I PREZIME u poruci.
! Molm te da proslijediš Poziv svima za koje misliš da bi željeli sudjelovati na ovoj izložbi !
Izložba će se otvoriti isti dan kada i 48. Zagrebački salon 26.6.2013 od 19 do 21 sat.
Svi zainterisrani koji do otvorenja nisu poslali mail, moći će se na otvorenju doći potpisati u „knjigu izlagača i sudionika izložbe“ u Institutu za suvremenu umjetnost, Galerija Academia Moderna, Augusta Šenoe 11, Zagreb. 
Sudjelovanje na izložbi, moći će se potvrdi i nakon toga, ali će biti zabilježen kasniji datum pristupanja izložbi.

Za sva ptanja: 
Institut za suvremenu umjetnost, Augusta Šenoe 11, HR-10000 Zagreb, 
T: +38517779209, M:+385916199454, F: +38514839146, info@scca.hr

Izložba GRUPNI AUTOPORTRET nastala je kao odgovor na temu 48. Zagrebačkog Salona, u organizaciji HDLU-a Zagreb, s temom IDENTITET, koju zanima odabir identiteta, razumijevanje i percepcija, definicija i slika identiteta, situacija i/ili u društvu, a mi s time razumijevamo u kulturi, s kojom Hrvatska ulazi u EU.
Izložba je začeta na poticaj samog teksta natječaja koji je HDLU raspisao, a u kojem je u post festum napomeni navedena olakšica za članove HZSU-a, s teškim materijalnim stanjem, da ne moraju platiti propisanu kotizaciju od 100 kuna po umjetniku, što se ne odnosi i na propisanu kotizaciju od 300 kn po kustoskoj koncepciji koja uključuje od 1 – 5 umjetnika. 
Ta je napomena je zapravo odala pravu sliku društva i kulture u Hrvatskoj u tom, tko zna po čemu će biti zapamćeno, povijesnom trenutku ulaska u EU. Upravo je ta situacija zapravo odraz identiteta, pa smo je pokušali predstaviti izložbom.
Na izložbi nitko od umjetnika koji sujedluju neće izložiti ništa. Popis umjetnika koji sudjeluju, bit će zabilježen samo u jedinom izlošku na izložbi, praznoj knjizi, u koju će se oni koji se odluče na sudjelovanje na izložbi potpisati. Sudjelovanje na izložbi bit će omogućeo trajno, potpisom umjetnika, s datumom u kojem se odlučio na izložbi sudjelovati.
Izložba je zapravo izjava o negodovanju situacijom na sceni, i njezin je grupni autoportret. 
Mi negodujemo već dva desetljeća, pokušavamo objasniti potrebe, pokušavamo pomoći, nudimo ono čega na sceni nema, donosimo fondove, prilike, informacije, a nadležna Hrvatska se pokazuje temeljno nezaintersirana, jer kao da javna djelatnost u kulturi znači više. Možda smo nakon 20 godina došli do praga preko kojega će konačno preći i mišljenje otvorenog uma, jer dosadašanja konzervativnost je predugog trajanja. 
Zašto u MKRH misle je da pola brutto plaće državnog dužnosnika dovoljno za godišnji program bilo koje organizacje? Znači li to da umjetnik, produkcija jednog ili više radova, njihov transport u galeriju, osiguranje, likovni i tehnički postav izložbe, čuvanje tijekom trajanja izložbe, pa povrat rada, tehničko osoblje, kustos i tekstopisac, prevoditelj, lektor i korektor, dizajner, tiskara, papir, dostava, objave za medije, fotogaf i fotografije, materijal za postav, boja za zidove, potrošni i uredski materijali, pozivnice, njihove omotnice, poštarina, spremanje i čišćenje prostora, otvorenje izložbe, govornici i njihovi javni nastupi, dobrodošlica za goste, klozet papir, sredstva za čišćenje, plastične čaše i sredstva za pranje podova, posuđa, krpe, rukavice za baratanje djelima u postavljanju i skidanju izložbe, čavli i vijci, pile, bušilice, svrdla, okviri, pregradni zidovi, passpartouti, stakla, ljestve, metle, plakati, projektori, monitori, vitrine, stolovi, konzole, postamenti, mikrofoni, zvučnici, materijali za ambalažu, stakla, okviri, rasvjeta i grijanje/hlađenje, ljubazno ponašanje i osmjeh, moraju stati u dio plaće jednog državnog dužnosnika/ice, i tako nekoliko puta godišnje. 
GRUPNI AUTOPORTRET je izložba koja poziva umjetnike da pokažu publici ono što država pokazuje njima, da se odazovu poziranju za grupni autoportret. 
Kakav je naš akutalni identitet? Nemoćan. Što predstavlja naš identiet? Ono što jesmo, gotovo ništa. 
GRUPNI AUTOPORTRET je izložba na kojoj nitko ne izlaže ništa. Zašto? Zato jer je to slika naše situacije, pa smo je odlučili zabilježiti. 
Za obavijesti o sudionicima izložbe, obratite su u Institut za suvremenu umjetnost, Zagreb.

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

Izložba 57. Zagrebački salon bit će zatvorena za javnost u petak, 7.10.2022. zbog ugošćivanja međunarodne konferencije Destination: Together in EU u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Mreže mladih Hrvatske, u partnerstvu s Veleposlanstvom Češke Republike i Veleposlanstvom Francuske u Hrvatskoj.

Detaljnije o konferenciji te registraciji za sudjelovanje možete pronaći OVDJE.

Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje je moguće uz obaveznu registraciju, do popunjena raspoloživih mjesta. Radni jezik konferencije je engleski.

Zagrebački salon nanovo će biti otvoren za javnost u subotu, 8.10.2022.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

REDOVNO RADNO VRIJEME IZLOŽBE:

utorak – srijeda: 15:00 – 20:00
četvrtak – nedjelja: 11:00 – 20:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU