TRIBINA: POPRATNI PROGRAM 48. ZAGREBAČKOG SALONA – MREŽA SOLIDARNOSTI

mreža solidarnostiPOZIV NA SUDJELOVANJE

Mreža solidarnosti poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u umjetničko/društvenom događaju u okviru popratnog programa 48. Zagrebačkog salona,

6.7.2013. s početkom u 19h u klubu HDLU-a i ispred Doma hrvatskih likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma bb, 1000 Zagreb.

 

Mreža solidarnosti je otvorena inicijativa ljudi koje se može nazvati umjetnicima, studentima, radnicima, filozofima, anarhistima, nezaposlenima, obespravljenima itd., a istražuje modele komunikacije među razdvojenim društvenim skupinama u područjima umjetnosti, politike i svakodnevnog života. Kao i mnogi drugi, smatramo da svako novo mjesto zajedničkog učenja, odlučivanja i djelovanja treba biti naš vlastiti izum, proizašao iz svijesti o svima s kojima dijelimo životni prostor, da bi otpor totalitarnom djelovanju institucija vlasti uopće bio moguć.

Neizvjesna budućnost, strah od siromaštva i represije, licemjerje političara i medija, vlast jednog čovjeka nad drugim, imperijalistički ratovi i slično dominantna su stvarnost u kojoj živimo i jedino što sa sigurnošću znamo je da takvu kulturu nasilja samo vlastitim snagama možemo promijeniti u neki radosniji, smisleniji i humaniji oblik življenja.
Mjesta na kojima ravnopravno razmjenjujemo poglede na trenutna društvena gibanja i ulogu svakoga od nas u promjeni kojoj težimo su rijetka. Zato pozivamo sve vas da svojim prisustvom, umjetničkim radovima, artefaktima, transparentima , tekstovima i mislima pridonesete stvaranju jednoga od njih. Lažni sjaj ulaska Hrvatske u EU, u danima triježnjenja od raskalašene proslave pružiti će dobru sjenu za neometanu razmjenu ideja.
Vidimo se!

SUDJELUJU i Akademska solidarnost, MASA, SlobFil, Antifašisti, HDLU… i radnice DTR-a koje se ovih dana bore za neisplaćene plaće i firmu u stečajnom postupku. Solidarno usmjeravanje energije u pitanja koja se tiču svih nas, može biti vrlo učinkovit alat suprotstavljanja proždrljivim kapitalistima i indiferentnoj vlasti.

Info: mreza.solidarnosti@gmail.com,
(095/ 541 10 10), (098/ 603 360)

Info

RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja: 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU