IZLOŽBA: National Geographic – Hrvatska iz zraka

National Geographic – Hrvatska iz zraka

rostuhar


Hrvatska kakvu još niste vidjeli

–    prva hrvatska fotomonografija s brandom National Geographica
–    200-tinjak fotografija velikog formata
–    Od 5. lipnja izložba i predstavljanje fotomonografije u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu

IZLOŽBA JE OTVORENA OD 5. DO 28. LIPNJA SVAKI DAN (OSIM PONEDJELJKA) OD 13 DO 21h


„National Geographic – Hrvatska iz zraka“, nova je fotomonografija i izložba koja Hrvatsku, njene prirodne ljepote, ljude i običaje prikazuje iz dosad neviđene perspektive. Autor projekta i fotografija Davor Rostuhar, sedam godina je snimao našu zemlju iz zraka, kroz sva godišnja doba, zabilježivši fascinantne prizore kojih često nismo ni svjesni. Rezultat ovog zahtjevnog projekta Kluba za ekspedicionizam i kulturu je kolekcija preko 200 originalnih fotografija koje otkrivaju nove vrijednosti prirodne i kulturne baštine Rebublike Hrvatske. Premijerna izložba Hrvatske iz zraka održava se u Zagrebu, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika od 5. do 28. lipnja 2014.

Prema riječima Davora Rostuhara, fotografa i putopisca koji je uz brojne fotoreportaže i feljtone izdao i četiri knjige, cilj projekta bio je „istražiti Hrvatsku iz zraka, dokumentirati je najsuvremenijim fotografskim metodama i stilom, otkriti nove vrijednosti ali i pružiti novi pogled na poznate vrijednosti“. Projekt je od početka prepoznao najprestižniji svjetski fotografski časopis National Geographic, a dvije od pet dosada objavljenih reportaža, nagrađene su prestižnom nagradom National Geographica. Zasebno izdanje knjige na engleskom jeziku „National Geographic – Croatia from above“ ujedno je prva hrvatska fotomonografija koja će kroz brand National Geographica doživjeti svjetsku distribuciju putem mreže ovog priznatog magazina.

-Zadnjih 10-tak godina proputovao sam i dokumentirao život u gotovo stotinu zemalja svijeta, no u pauzama od dalekih destinacija, putovao sam Hrvatskom. „Hrvatska iz zraka“ moj je najveći projekt do sad, rezultat je to sedmogodišnjeg truda, odricanja ali i velike pomoći brojnih institucija i pojedinaca bez kojih ovaj financijski i tehnički zahtjevan projekt ne bi bio moguć. Želja mi je ponuditi jedan novi pogled na ljepote naše zemlje, potaknuti sve da još više cijenimo i čuvamo naša kulturna i prirodna blaga.– naglasio je Rostuhar.

Izložbu i fotomonografiju zagrebačka publika može vidjeti u domu HDLU-a već od 5. svibnja, svakim danom osim ponedjeljkom od 13:00 do 21:00 sati, dok će od srpnja do rujna „Hrvatska iz zraka“ gostovati u Dubrovniku, Splitu, Hvaru, Zadru, Varaždinu, Rijeci i Osijeku.

Informacije:

Kontakt:

asistentica: Križić Slađana : 01 3456702 / 0977807730

Alan Bahorić
Odnosi s javnošću
m +385 99 66 33 603
alan.bahoric@gmail.com

Hrvatska iz zraka web & Facebook:
http://hrvatskaizzraka.com
www.davorrostuhar.com
www.facebook.com/Hrvatskaizzraka
Preuzimanje fotografija za objave:
http://hrvatskaizzraka.com/press/

Info

CIJENA ULAZNICA (za vrijeme trajanja izložbe Kopač)*

55 kn Pojedinačna ulaznica
50 kn Pojedinačna ulaznica s popustom (1)
40 kn Pojedinačna učenička, studentska i umirovljenička ulaznica (2)
50 kn Grupna ulaznica (3)
30 kn Grupne ulaznice za škole (4)
110 kn Obiteljska ulaznica (5)
35 kn Dječja ulaznica (6)
25 kn Grupna ulaznica – za djecu do 6 godina (7)
30 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (8)

Besplatan ulaz (9)

(1) Cijena za branitelje i nezaposlene uz predočenje dokaza o statusu prilikom ulaza na izložbu.
(2) Vrijedi samo uz predočenje studentske ili učeničke iskaznice prilikom ulaza na izložbu.
(3) Za grupe odraslih veće od 15 ljudi, uključuje stručno vodstvo. Termin za grupne posjete OBAVEZNO rezervirati na mail: izlozba@slavkokopac.com ili telefonski na +385953797808. ULAZ NA IZLOŽBU S GRUPNOM ULAZNICOM MOGUĆ JE ISKLJUČIVO U GRUPI OD 15 ILI VIŠE LJUDI, U SUPROTNOM TREBATE IMATI POJEDINAČNU ULAZNICU.
(4) Za grupe školaraca veće od 15 ljudi, uključuje stručno vodstvo. Termin za grupne posjete OBAVEZNO rezervirati na mail: izlozba@slavkokopac.com ili telefonski na +385953797808. ULAZ NA IZLOŽBU S GRUPNOM ULAZNICOM MOGUĆ JE ISKLJUČIVO U GRUPI OD 15 ILI VIŠE LJUDI, U SUPROTNOM TREBATE IMATI POJEDINAČNU ULAZNICU.
(5) Ulaznica vrijedi za roditelja/roditelje s djecom (koliko godi ih imaju i maloljetna su). POJEDINAČNA ULAZNICA VRIJEDI ZA BILO KOJI DAN IZLOŽBE (bez obzira na datum ispisan na ulaznici).
(6) Za maloljetne osobe uz pratnju roditelja. Djeca mlađa od 6 godina ne plaćaju ulaznicu. POJEDINAČNA ULAZNICA VRIJEDI ZA BILO KOJI DAN IZLOŽBE (bez obzira na datum ispisan na ulaznici).
(7) Za vrtićke grupe veće od 15 djece, uključuje stručno vodstvo. Termin za grupne posjete OBAVEZNO rezervirati na mail: izlozba@slavkokopac.com ili telefonski na +385953797808. ULAZ NA IZLOŽBU S GRUPNOM ULAZNICOM MOGUĆ JE ISKLJUČIVO U GRUPI OD 10 ILI VIŠE LJUDI, U SUPROTNOM TREBATE IMATI POJEDINAČNU ULAZNICU.
(8) Za članove: ICOM, AICA, ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, Hrvatsko muzejsko društvo (HMD) uz predočenje pripadajuće iskaznice prilikom ulaza na izložbu. POJEDINAČNA ULAZNICA VRIJEDI ZA BILO KOJI DAN IZLOŽBE (bez obzira na datum ispisan na ulaznici).

(9) Redoviti članovi udruženja HDLU; studenti ALU; studenti FF, smjera PUM, EKA ili MUZ; učenici ŠPUD-a ostvaruju pravo na GRATIS ulaz.

*ULAZNICE VRIJEDI ZA BILO KOJI DAN IZLOŽBE (bez obzira na datum ispisan na ulaznici).

Ulaznice je moguće kupiti na ulazu tijekom radnog vremena izložbe ili kroz sustav Entrio

KONTAKT: izlozba@slavkokopac.com / +385 95 3797808

 

RADNO VRIJEME IZLOŽBE

ponedjeljak – nedjelja 11 do 19h

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

ULAZ U GALERIJU KARAS JE BESPLATAN

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU