• Izložba Maria Matokovića - Kontinuitet tišine, Galerija Prsten, 27.8. - 16.9. 2021.

IZLOŽBA: National Geographic – Hrvatska iz zraka

National Geographic – Hrvatska iz zraka

rostuhar


Hrvatska kakvu još niste vidjeli

–    prva hrvatska fotomonografija s brandom National Geographica
–    200-tinjak fotografija velikog formata
–    Od 5. lipnja izložba i predstavljanje fotomonografije u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu

IZLOŽBA JE OTVORENA OD 5. DO 28. LIPNJA SVAKI DAN (OSIM PONEDJELJKA) OD 13 DO 21h


„National Geographic – Hrvatska iz zraka“, nova je fotomonografija i izložba koja Hrvatsku, njene prirodne ljepote, ljude i običaje prikazuje iz dosad neviđene perspektive. Autor projekta i fotografija Davor Rostuhar, sedam godina je snimao našu zemlju iz zraka, kroz sva godišnja doba, zabilježivši fascinantne prizore kojih često nismo ni svjesni. Rezultat ovog zahtjevnog projekta Kluba za ekspedicionizam i kulturu je kolekcija preko 200 originalnih fotografija koje otkrivaju nove vrijednosti prirodne i kulturne baštine Rebublike Hrvatske. Premijerna izložba Hrvatske iz zraka održava se u Zagrebu, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika od 5. do 28. lipnja 2014.

Prema riječima Davora Rostuhara, fotografa i putopisca koji je uz brojne fotoreportaže i feljtone izdao i četiri knjige, cilj projekta bio je „istražiti Hrvatsku iz zraka, dokumentirati je najsuvremenijim fotografskim metodama i stilom, otkriti nove vrijednosti ali i pružiti novi pogled na poznate vrijednosti“. Projekt je od početka prepoznao najprestižniji svjetski fotografski časopis National Geographic, a dvije od pet dosada objavljenih reportaža, nagrađene su prestižnom nagradom National Geographica. Zasebno izdanje knjige na engleskom jeziku „National Geographic – Croatia from above“ ujedno je prva hrvatska fotomonografija koja će kroz brand National Geographica doživjeti svjetsku distribuciju putem mreže ovog priznatog magazina.

-Zadnjih 10-tak godina proputovao sam i dokumentirao život u gotovo stotinu zemalja svijeta, no u pauzama od dalekih destinacija, putovao sam Hrvatskom. „Hrvatska iz zraka“ moj je najveći projekt do sad, rezultat je to sedmogodišnjeg truda, odricanja ali i velike pomoći brojnih institucija i pojedinaca bez kojih ovaj financijski i tehnički zahtjevan projekt ne bi bio moguć. Želja mi je ponuditi jedan novi pogled na ljepote naše zemlje, potaknuti sve da još više cijenimo i čuvamo naša kulturna i prirodna blaga.– naglasio je Rostuhar.

Izložbu i fotomonografiju zagrebačka publika može vidjeti u domu HDLU-a već od 5. svibnja, svakim danom osim ponedjeljkom od 13:00 do 21:00 sati, dok će od srpnja do rujna „Hrvatska iz zraka“ gostovati u Dubrovniku, Splitu, Hvaru, Zadru, Varaždinu, Rijeci i Osijeku.

Informacije:

Kontakt:

asistentica: Križić Slađana : 01 3456702 / 0977807730

Alan Bahorić
Odnosi s javnošću
m +385 99 66 33 603
alan.bahoric@gmail.com

Hrvatska iz zraka web & Facebook:
http://hrvatskaizzraka.com
www.davorrostuhar.com
www.facebook.com/Hrvatskaizzraka
Preuzimanje fotografija za objave:
http://hrvatskaizzraka.com/press/

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU