IZLOŽBA: Valentina Šuljić

Dvostruke misli IaPozivamo Vas na otvorenje izložbe — doktorske disertacije mr. grafike Valentine Šuljić

Linija i prostor u grafičkom listu i njegovu okružju u petak, 27. 6. 2014. u 19 sati, ciklus grafičkih listova u Gliptoteci HAZU, Galerija IV., Medvedgradska ulica 2, Zagreb.

Izložba ostaje otvorena u subotu 28. 6. i nedjelju 29. 6. 2014. od 10 – 14 sati.

Izložbom Linija i prostor u grafičkom listu i njegovu okružju mr. grafike Valentina Šuljić završava doktorski studij grafike na ALU u Zagrebu, pod mentorstvom prof. Frane Para, mentora prof. Vere Turković i prof. Ksenije Turčić.

Doktorski likovni rad prezentira rezultate likovnog istraživanja u polju grafike u dubokom i visokom tisku. Istraživanje u grafičkom mediju fokusira se na specifično značenje linije u prostoru, linije koja podrazumijeva kompleksnu percepciju u smislu otklona od realnosti, a koji rezultira povezivanjem linije i prostora — uprostorenjem linije. Izlaskom linije u prostor, izvan formata grafičkog lista, postiže se pomak od jednodimenzionalnog opažaja linije u višedimenzionalni doživljaj, povezivanja fizičke i duhovne dimenzije prostora. Umjetnica koristi fosforescentne oblike, inicirajući promatrača na drugačiju percepciju te mobilizira njegovu maštu proširujući percepciju prostora, u kojem iste slike u mraku daju drugi dojam — nevidljivo postaje vidljivo.

Valentina Šuljić rođena je 21. veljače 1976. u Zagrebu. Diplomirala je 2001. godine ALU u Zagrebu u klasi prof. Frane Para. 1998. provela je studijski semestar na Fakulty výtvarných umêní VUT-FAVU Brno, Češka. Od 2005. do 2007. radi kao stručna suradnica Grafičkog odjela Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Postdiplomski studij grafike završava u siječnju 2007. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Grafički odjel kod mentora prof. Dževada Hoze i prof. Ibrahima Krzovića kad stijeće titulu magistra grafike. Od 2006. pohađa doktorski umjetnički studij grafike Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom prof. Frane Para, prof. Vere Turković i prof. Ksenije Turčić.

Članica je Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU), Udruge likovnih stvaralaca Zaprešića (ULS) i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU). Svoj umjetnički izričaj predstavlja publici na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu od kojih su najvažnija sudjelovanja na svjetskim bijenalima grafike malog formata.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU