IZLOŽBA: ŠANTAK / FAVIERE / WONG CHING HAN

image001Galerija Nano Vas poziva na otvorenje PARIS ETLES FLANERUS

ŠANTAK / FAVIERE / WONG CHING HAN 

Srijeda, 09.07.2014., 20-22 h

Gajeva 26, Zagreb

Izložbu možete pogledati do 11.07.2014. – 14-18 sati

Suradnja sa umjetnicima iz Pariza je započela 2010. godine za vrijeme mog rezidencijalnog boravka u Cite Internationale des Arts. Projekt koji smo pokrenuli ima namjeru istraživanja percepcije grada koja je suprotna od turističkog prikazivanja. 2013. godine smo prvi dio projekta predstavili u Zagrebu, u galeriji „Greta“ na izložbi “Paris – a resident perspective”. Izložbom „Paris et les flâneurs’“, u galeriji „Nano“ nastavljamo suradnju, istražujući vlastitu perspektivu meditativnog šetanja kroz Pariz. Riječ „flâneur“ je izumio Walter Benjamin, u 19. stoljeću, što znači lutanje, šetanje gradom bez određenog cilja. Umjetnik koji se distancira od nametnutog užurbanog urbanog ritma, u svojim lutanjima vidi i osjeća grad na drugačiji način. On je šetač, istraživač, stručnjak ulice, zainteresiran za druge, ali zatvoren i odvojen od svega u isto vrijeme. Waltera Benjamina je za izraz „flâneur“ inspirirao Baudelaire. U međunarodnom multimedijalnom projektu „Paris et les flâneurs’“ sudjeluje troje umjetnika: Joanna Wong, Jeremy Faivre i Vesna Šantak. Svaki od umjetnika je svoj doživljaj Pariza izrazio na individualan način. Glavna namjera nam je odvojiti se od tradicionalnih turističkih prikaza grada, istražujući urbani ambijent kroz lutanja gradom u duhu „flâneura“ – stvarajući svoj intiman prostor.

Vesna Šantak, mag.art

Joanna Wong Ching Han, Pariz. Izlaže digitalne fotografije u boji. Na svojim fotografijama „L ‘Esprit flâneur“, u duhu šetača, ograđuje se od užurbanog urbanog života. Poziva gledatelja osjetiti grad na drugačiji način – kroz percepciju gradskog nomada koji besciljno luta u otkrivanju Pariza.

Joanna Wong je diplomirala likovne umjetnosti na Sveučilišta Pantheon-Sorbonne 2014.godine (bachelor Likovnih umjetnosti), a 2007. godine završila studij Umjetnosti na Univerzitetu u Hong Kongu (bachelor  Umjetnosti). Bavi se fotografijom, uključujući analognu fotografiju, fotograme, cijanotipiju i digitalnu fotografiju. Također, izražava se i kroz ulje na platnu, sitotisak, crtež i video. Izlaže u Parizu i Zagrebu.

http://joannawong.fr/

contact@joannawong.fr

Jeremy Faivre, Pariz. Kroz svoju skladbu izražava grad koji se stalno razvija u bojama, ritmovima, tonovima. Ponekad je to iskustvo skladno i mirno, koji puta energično. Dok besciljno luta gradom, otkriva različita lica Pariza. Osobni doživljaj pretvara u glazbu. Izlaže video: računalnu vizualizaciju koja je u realnom vremenu generirana glazbenom kompozicijom.

Jeremy Faivre je stručni softverski inženjer, glazbenik, grafički dizajner  (Hetic, Pariz, Francuska, master studij u ICT 2011.godine, bachelor u znanosti i matematici 2006.godine.) Bavi se glazbom i multimedijom. Različite vještine i interesi doveli su ga do projekta glazbene vizualizacije. Osmislio je računalni program u kojem svaki ton ima pripadajuću boju i oblik. Cilj programa je korištenje tehnologije na kreativan način i mogućnosti izražavanja drugih doživljaja iniciranih zvukovima glazbenog instrumenta.

http://jeremyfa.com

contact@jeremyfa.com

Vesna Šantak, Zagreb. Izlažem digitalne fotografije u boji. U svakodnevnom putovanju kroz Pariz, duh flâneura me vodio kroz urbani ritam grada koji se isprepliće sa tradicijom i kulturnim naslijeđem. Urbana svakodnevica i kulturno nasljeđe prošlosti, dvije vizualno i zvukovima različite priče, na istom prostoru ali odvojene vremenom, pronašle su kroz nevidljivu sponu flâneura ono što ih povezuje u doživljaj sadašnjeg trenutka.

Diplomirala sam na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1998. u klasi profesora Frane Para, odjel grafike (smjer slikar-grafičar). Osim slikarstvom, kiparstvom, ilustracijama, bavim se plesom, pedagoškim radom. Autorica i voditeljica raznih likovnih i plesnih programa i projekata od 1998. godine. Od 1996. godine izlažem na 23 samostalne i 51 skupne izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu (Beč, Mainz, Berlin, Pariz, Torino, Izola, Srebrenik i Tuzla). 2010. boravim na rezidencijalnom  programu u Parizu, u Cité Internationale des Arts, Paris. Za vrijeme boravka u Cite Internationale des Art realizirala sam plesni performance „Zvukovi grada“  u koncertnoj dvorani Edmond Michelet 17. 8. 2010. Također sam sudjelovala  na skupnoj izložbi. „The 11 Visions Project ‘ in Paris“ u  galerie “ ART ‘ EST“.  Članica sam Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1999. godine, PUNKTA od 2000. godine, ACADEMIE MODERNE od 2000. godine, a Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 2004. godine.

www.artvesnasantak.blogspot.com

vesna.santak19@gmail.com

Fotografije Vesne Šantak razvija AVI studio.

http://avi-studio.hr/

——————

Multimedijalna galerija Nano

nano@artenativa.hr

www.artenativa.hr

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU