IZLOŽBA: ŠANTAK / FAVIERE / WONG CHING HAN

image001Galerija Nano Vas poziva na otvorenje PARIS ETLES FLANERUS

ŠANTAK / FAVIERE / WONG CHING HAN 

Srijeda, 09.07.2014., 20-22 h

Gajeva 26, Zagreb

Izložbu možete pogledati do 11.07.2014. – 14-18 sati

Suradnja sa umjetnicima iz Pariza je započela 2010. godine za vrijeme mog rezidencijalnog boravka u Cite Internationale des Arts. Projekt koji smo pokrenuli ima namjeru istraživanja percepcije grada koja je suprotna od turističkog prikazivanja. 2013. godine smo prvi dio projekta predstavili u Zagrebu, u galeriji „Greta“ na izložbi “Paris – a resident perspective”. Izložbom „Paris et les flâneurs’“, u galeriji „Nano“ nastavljamo suradnju, istražujući vlastitu perspektivu meditativnog šetanja kroz Pariz. Riječ „flâneur“ je izumio Walter Benjamin, u 19. stoljeću, što znači lutanje, šetanje gradom bez određenog cilja. Umjetnik koji se distancira od nametnutog užurbanog urbanog ritma, u svojim lutanjima vidi i osjeća grad na drugačiji način. On je šetač, istraživač, stručnjak ulice, zainteresiran za druge, ali zatvoren i odvojen od svega u isto vrijeme. Waltera Benjamina je za izraz „flâneur“ inspirirao Baudelaire. U međunarodnom multimedijalnom projektu „Paris et les flâneurs’“ sudjeluje troje umjetnika: Joanna Wong, Jeremy Faivre i Vesna Šantak. Svaki od umjetnika je svoj doživljaj Pariza izrazio na individualan način. Glavna namjera nam je odvojiti se od tradicionalnih turističkih prikaza grada, istražujući urbani ambijent kroz lutanja gradom u duhu „flâneura“ – stvarajući svoj intiman prostor.

Vesna Šantak, mag.art

Joanna Wong Ching Han, Pariz. Izlaže digitalne fotografije u boji. Na svojim fotografijama „L ‘Esprit flâneur“, u duhu šetača, ograđuje se od užurbanog urbanog života. Poziva gledatelja osjetiti grad na drugačiji način – kroz percepciju gradskog nomada koji besciljno luta u otkrivanju Pariza.

Joanna Wong je diplomirala likovne umjetnosti na Sveučilišta Pantheon-Sorbonne 2014.godine (bachelor Likovnih umjetnosti), a 2007. godine završila studij Umjetnosti na Univerzitetu u Hong Kongu (bachelor  Umjetnosti). Bavi se fotografijom, uključujući analognu fotografiju, fotograme, cijanotipiju i digitalnu fotografiju. Također, izražava se i kroz ulje na platnu, sitotisak, crtež i video. Izlaže u Parizu i Zagrebu.

http://joannawong.fr/

contact@joannawong.fr

Jeremy Faivre, Pariz. Kroz svoju skladbu izražava grad koji se stalno razvija u bojama, ritmovima, tonovima. Ponekad je to iskustvo skladno i mirno, koji puta energično. Dok besciljno luta gradom, otkriva različita lica Pariza. Osobni doživljaj pretvara u glazbu. Izlaže video: računalnu vizualizaciju koja je u realnom vremenu generirana glazbenom kompozicijom.

Jeremy Faivre je stručni softverski inženjer, glazbenik, grafički dizajner  (Hetic, Pariz, Francuska, master studij u ICT 2011.godine, bachelor u znanosti i matematici 2006.godine.) Bavi se glazbom i multimedijom. Različite vještine i interesi doveli su ga do projekta glazbene vizualizacije. Osmislio je računalni program u kojem svaki ton ima pripadajuću boju i oblik. Cilj programa je korištenje tehnologije na kreativan način i mogućnosti izražavanja drugih doživljaja iniciranih zvukovima glazbenog instrumenta.

http://jeremyfa.com

contact@jeremyfa.com

Vesna Šantak, Zagreb. Izlažem digitalne fotografije u boji. U svakodnevnom putovanju kroz Pariz, duh flâneura me vodio kroz urbani ritam grada koji se isprepliće sa tradicijom i kulturnim naslijeđem. Urbana svakodnevica i kulturno nasljeđe prošlosti, dvije vizualno i zvukovima različite priče, na istom prostoru ali odvojene vremenom, pronašle su kroz nevidljivu sponu flâneura ono što ih povezuje u doživljaj sadašnjeg trenutka.

Diplomirala sam na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1998. u klasi profesora Frane Para, odjel grafike (smjer slikar-grafičar). Osim slikarstvom, kiparstvom, ilustracijama, bavim se plesom, pedagoškim radom. Autorica i voditeljica raznih likovnih i plesnih programa i projekata od 1998. godine. Od 1996. godine izlažem na 23 samostalne i 51 skupne izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu (Beč, Mainz, Berlin, Pariz, Torino, Izola, Srebrenik i Tuzla). 2010. boravim na rezidencijalnom  programu u Parizu, u Cité Internationale des Arts, Paris. Za vrijeme boravka u Cite Internationale des Art realizirala sam plesni performance „Zvukovi grada“  u koncertnoj dvorani Edmond Michelet 17. 8. 2010. Također sam sudjelovala  na skupnoj izložbi. „The 11 Visions Project ‘ in Paris“ u  galerie “ ART ‘ EST“.  Članica sam Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1999. godine, PUNKTA od 2000. godine, ACADEMIE MODERNE od 2000. godine, a Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 2004. godine.

www.artvesnasantak.blogspot.com

vesna.santak19@gmail.com

Fotografije Vesne Šantak razvija AVI studio.

http://avi-studio.hr/

——————

Multimedijalna galerija Nano

nano@artenativa.hr

www.artenativa.hr

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU