Izložba: SCREEN PRESENT TENSE

U petak 9.6.2017. u 19.00 sati u Galeriji Bačva, Doma hrvatskih likovnih umjetnika  otvorit će se međunarodna grupna izložba  SCREEN PRESENT TENSE. Na dan otvorenja izložbe u 19.30, održat će se performans hrvatske umjetnice s nizozemskom adresom Nore Turato  pod nazivom ”Show Personality Not Personal Items”.

Izložba Screen Present Tense posvećena je suvremenim oblicima performansa i feminizmu. Performans kroz svoju povijest nikad nije bio potpuno neposredan, nikada lišen određene medijacije. Štoviše, performans je često ovisio o tehnologiji, bilo da je riječ o tekstu, fotografskoj ili video dokumentaciji izvedbe, bilo o performansu na društvenim mrežama. Paradoks svih oblika moderne tehnološke medijacije leži u tome da se stvarno tijelo neprestano pretvara u tijelo-sliku. Utjelovljeno iskustvo, drugim riječima, nikada nije slobodno od tehnologije. S druge strane, bilo je pitanje dana kada će se umjetnice pojaviti u javnom prostoru Mreže i uhvatiti se u koštac s dominantnom pozicijom muškog pogleda.

Na izložbi izlažu:
Labanna Babalon, Genevieve Belleveau, Melanie Bonajo, Elektra KB, Tonči Kranjčević Batalić, Bruna Radelja , Andrea Resner, Ivana Rončević, Erica Scourti, Leah Schrager, Sandra Silađev Dinja, Nora Turato i Saoirse Wall.

Kustosi izložbe: Sandra Sterle i Klaudio Štefančić

Razgovor  s umjetnicama:
Izložbu prati razgovor s umjetnicama, koji će se održati u subotu, 10.6. u 18.00 u Klubu Doma HDLU, a u razgovoru sudjeluju: Nora Turato, Ivana Rončević, Erica Scourti i Sandra Sterle, a razgovor moderira Ivana Ivković.

Predgovor izložbe – Sandra Sterle & Klaudio Štefančić

 

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Na pomoći u organizaciji izložbe također zahvaljujemo Galeriji Miroslav Kraljević, Galeriji Matice Hrvatske, Umjetničkom paviljonu i Evelini Turković.

RADNO VRIJEME IZLOŽBE

srijeda – petak: 11 – 19 h
subota i nedjelja 10 – 18 h
ponedjeljkom, utorkom i blagdanom zatvoreno (15. 22. i 25. 6)
izuzev ponedjeljka, 26. i utorka, 27.6. kada su galerije otvorene

Dom HDLU
Trg žrtava fašizma 16
10000 Zagreb

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU