IZLOŽBA: MIHAEL PUNTARIĆ – SLIKE U PROSTORU

MIHAEL PUNTARIĆ
Slike u prostoru
Galerija Karas
20. – 31.3.2018.

Otvorenje izložbe: utorak, 20.3.2018. u 19.00 sati u Galeriji Karas

 

U utorak 20. ožujka 2018. u 19.00 sati u Galeriji Karas  (Zvonimirova 58) otvorit će se izložba Mihaela Puntarića pod nazivom Slike u prostoru.

(…) Svojim najnovijim radom Mihael Puntarić u potpunosti se oslobađa svakog sadržaja, konteksta, čak i ekspresije. Istinski u duhu minimalističke umjetnosti autor teži potvrđivanju slike kao umjetničkog predmeta svjesnim svrstavanjem uz stvaralaštvo autora poput Maleviča, Reinhardta ili pak predstavnika Novih tendencija u njihovom poimanju umjetnosti. U ovom slučaju, Mihael Puntarić prakticira izrazito materijalni način slikanja, odnosno konstruiranja umjetničkog predmeta, koji isključuje njegovu simboličku i referentnu dimenziju. (…)

(…) Promišljanje redukcionizma prisutno kod Puntarića u ovom ga je radu dovelo do dekonstrukcije slike kao umjetničkog predmeta, koja ujedno služi kao svojevrsna nadogradnja nad zadanim načinima njezine prezentacije. Puntarićeve Slike u prostoru pozivaju nas da pred tim slikama/objektima zastanemo uvjetujući pitanje dvodimenzionalne slike ili trodimenzionalnost skulpture u izložbenom prostoru. (…) U Puntarićevom tumačenju umjetnost je ostvarena svjesnom i dosljednom primjenom redukcije do temeljnih čimbenika, pri čemu distanciranje od emocija i rizika upadanja u zamku patetike, za cilj ima upravo suprotno – autorovo zadržavanje esencijalnih zaključaka svojih prethodnika kako bi se, kao i za one prije njega, otvorio prostor za postavljanje novih pitanja u umjetnosti o umjetnosti.

(Iz predgovora, Petra Šlosel)

Predgovor
Biografija umjetnika

 

 

 

 

 

 

 Uz potporu:

 

 

 

Radno vrijeme Galerije Karas:
Sri i pet: 9 – 15 | čet: 15 – 19 | Sub i ned: 9 – 12
Pon, uto, praznikom: zatvoreno.

Izložba je otvorena do 31.3.2018.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU