Izložba: Difference Engine XI – ALTERN_ATORS

Difference Engine XI
ALTERN_ATORS
Galerija Bačva
19.4. – 6.5. 2018.

U četvrtak, 19. travnja 2018. u Galeriji Bačva u 19.00h, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika predstavit će jedanaesto izdanje putujuće izložbe umjetničkog kolektiva Difference Engine XI – ALTERN_ATORS.

Ova izložba dio je uzvratne međunarodne suradnje HDLU-a i Pallas Projects/Studija koja osim predstavljanja irskih umjetnika uključuje i predstavljanje hrvatskih umjetnika u Dublinu, Irskoj izložbom ”I Saw a Woman in Inverness Whom I Shall Never Forget” (Antun Maračića, Andreja Kulunčić, Bojan Mucko, Ana Mušćet) i predavanjem hrvatskih umjetnika na prestižnom Trinity Collegue.

U Galeriji Bačva irski umjetnici će se predstaviti ambijentalnom instalacijom popraćenom slikama, fotografijama i zvučnim instalacijama.

Difference Engine je izložba u nastajanju i kustoski model pod vodstvom umjetnika Wendy Judge, Gillian Lawler, Marka Cullena i Jessice Foley. Difference Engine poigrava se idejom ”jamminga” koji u jednom smislu označava zastoj, šok i prekid, dok u drugom označava promjenu, rast, improvizaciju i energičnost sudionika.

Umjetnici konstatiraju kako sve više imaju osjećaj te su svjesni kako žive u trenutku brzih tehnoloških i okolišnih promjena, pervazivnih ratova i intelektualne, emocionalne i političke inercije. Nadalje navode kako živimo i radimo u društvima i okruženjima koje sve više uvjetuju antidemokratske politike, prediktivni algoritmi upravljanja i groteskni tehnološki konzumerizam, neodgovornost i otpad. Umjetnički kolektiv ne pristaje biti apatičnim promatračem spoznatog te više nego ikada osjećaja nužnost djelovanja kroz umjetnosti.

Web stranice umjetnika:
Wendy Judge
Gillian Lawler 
Mark Cullen
Jessica Foley

O izložbi: I Saw a Woman in Inverness Whom I Shall Never Forget

 

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Culture Ireland i South Dublin County Council.

 

Organizatori:

       

 

Uz potporu:

          

 

 

 

RADNO VRIJEME GALERIJA

srijeda – petak: 11 – 19 h
subota i nedjelja 10 – 18 h
ponedjeljkom, utorkom i blagdanom zatvoreno

Dom HDLU
Trg žrtava fašizma 16
10000 Zagreb

 

 

Info

RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja: 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU