IZLOŽBA: IVAN OŠTARČEVIĆ – NESTRPLJENJE (FRUSTRACIJA)

IVAN OŠTARČEVIĆ
NESTRPLJENJE (FRUSTRACIJA)

Galerija Karas
15.-27.1.2019.

Otvorenje izložbe: utorak, 15.1.2019. u 19.00 sati u Galeriji Karas

 

utorak, 15. siječnja 2019. u 19.00 sati u Galeriji Karas  (Zvonimirova 58) otvorit će se izložba umjetnika Ivana Oštarčevića pod nazivom Nestrpljenje (Frustracija).

“U duhu današnjeg pop-kulturnog stvaranja jedinstvenog narativa za slijed filmova koji međusobno koreliraju kroz paradigmu shared universe-a (dijeljenog svemira), autor stvara vlastiti kao svojevrsnu kritiku današnjega društva anticipirajući budućnost. Nestrpljivost nastaje kao posljednja faza kreiranja dijalektičkog pristupa budućem svijetu kroz aktualna pitanja odnosa umjetnika i umjetnosti, umjetnika i društva te umjetnika i uspjeha. Jezikom instalacije Oštarčević nas uvodi u kompleksnu situaciju svakodnevnice suviše opterećene snagom slave i moći. (…)

Gledatelja suočava s naizgled gotovom cjelinom koju smo društveno naučeni prihvatiti a ne prosuđivati, dok u svojoj suštini ona upravo prigovara modelima hermetičnosti umjetnosti priželjkujući pojavu kritičke mase sklone izuzetnoj, a ne tek mediokritetskoj kulturnoj produkciji. Ukoliko svi, od onih akademski podobnih do jednostavnih ljudi, ne započnu zahtijevati izvrsnost kao idući korak u našoj valorizaciji, samo umjetničko djelovanje za društvo je apsurdno.”

Iz predgovora, Mihaela Zajec

Predgovor

BIOGRAFIJA UMJETNIKA

Crtač, grafičar, slikar i muralist rođen u Zagrebu 17. prosinca 1990. godine. Školu Primijenjene umjetnosti i dizajna završava 2009. godine kada upisuje preddiplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na Nastavničkom odsjeku. Diplomirao je u rujnu 2015. godine ostvarivši najviši prosjek ocjena na Odsjeku – 4,84 te je član HDLU. Uz dva priznanja Akademije likovnih umjetnosti za uspješan rad tijekom akademske godine izlagao je na četrnaest samostalnih i više skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i djeluje u Zagrebu, a trenutačno radi na dovršavanju opsežnog intermedijalnog ciklusa pod radnim nazivom Interaktivnost ciklusa i kao učitelj likovne kulture u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Zaprešiću.

 

 

 

 

 

 

Uz potporu:

 

 

 

Radno vrijeme Galerije Karas:
Sri – pet: 15 – 20 | Sub i ned: 10 – 13
Pon, uto, praznikom: zatvoreno.

Izložba ostaje otvorena do 27.1.2019.

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Ulaz na izložbu je besplatan.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU