IZLOŽBA: VLATKA ŠKORO – ČOPOR

VLATKA ŠKORO
ČOPOR
Galerija Bačva, Dom HDLU
10.-22.3.2020.

 

Otvorenje izložbe: utorak, 10.3.2020. u 18.00 sati u Domu HDLU

utorak, 10.3.202018.00 sati u Galeriji Bačva, Doma HDLU  (Trg žrtava fašizma 16) otvorit će se izložba Vlatke Škoro, Čopor.

Čopor kiparice Vlatke Škoro skupina je od dvanaest novih skulptura afričkoga divljeg psa idejno okupljenih oko Alfe, skulpture afričkoga divljeg psa iz rastućeg ciklusa Životinja (2019.) izloženog prošle godine u Zagrebu i, u proširenom izdanju, Osijeku. Čopor je nastavak, odnosno svojevrsni produžetak, rečenog ciklusa. (…)

(…) Znakovitim izborom motiva životinje kojoj je ljudska prisutnost potpuno strana, čak i nemoguća, teriomorfizam Životinje s Čoporom poprima novu dimenziju. Organska struktura životinje Vlatki Škoro predstavlja imperativ za studiozan pristup materiji, jednako kao vlastiti nagon koji slijedi koliko u odabiru motiva toliko i u samoj izradi skulpture. Naturalizam Čopora, očitovan u fluidnosti prirodnih (odnosno kiparskih) oblika i karakteru skulptura, suprotstavljajući se neutralnoj kulisi galerijskoga prostora, biva dodatno naglašen. Kontrastiranjem divljine s estetikom civiliziranog svijeta i analitičkim razlaganjem struktura Vlatka Škoro nam pruža pogled u vlastitu kiparsku istinu.”

Iz predgovora, Ivan Roth

Predgovor

 

BIOGRAFIJA UMJETNICE

Vlatka Škoro (1987. Osijek) živi i radi u Zagrebu. 2010. godine magistrirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Stjepana Gračana. 2010. godine doktorirala je na Poslijediplomskom doktorskom studiju Kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti. Dobitnica je Erste Grand prix nagrade (2010.). Izlagala je na šest samostalnih i dvadesetak skupnih izložbi u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Vinkovcima, Đakovu itd.

Organizator:

 

 

Uz potporu:

 

Sponzori:

 

Radno vrijeme:
ponedjeljak – petak 11 do 19h

subota i nedjelja 10 do 18h,

Izložba ostaje otvorena do 22.3.2020.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU