MEĐUNARODNI NATJEČAJ IZ PODRUČJA VIZUALNIH UMJETNOSTI ŽRTVA VUKOVARA 1991.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja provodi međunarodni natječaj iz područja vizualnih umjetnosti Žrtva Vukovara 1991.

Cilj međunarodnog natječaja vizualnih umjetnosti Žrtva Vukovara 1991. je da polazeći od kulture sjećanja i simbolike ratnog stradanja Vukovara otvori dijalog sa suvremenom umjetničkom praksom i generira umjetnička djela koja će ostati upisana u kolektivno sjećanje.

Fotografija: Zoran Filipović Zoro

 

Natječajem se biraju četiri nova umjetnička djela (koja dosad nisu predstavljena u javnosti) za izlaganje na izložbi u lipnju 2020. u Zagrebu prigodom predsjedanja Republike Hrvatske Europskom Unijom, a nakon toga do kraja 2020. u Muzeju Grada Vukovara.

Svaki od odabranih autora primit će autorsku naknadu u iznosu od 60.000 kn bruto. Svim autorima bit će osiguran povratni transport radova, osiguranje te noćenje i putni troškovi za sudjelovanje na izložbama.

Natječaj je otvoren za profesionalne umjetnike koji su državljani zemalja članica EU, a koji djeluju u području vizualnih umjetnosti. Umjetnici mogu nastupati samostalno, u tandemu ili u umjetničkom kolektivu. Rok za prijavu je 9.4.2020.

Radove će birati stručno povjerenstvo u sastavu: akademik Tonko Maroević, Branko Franceschi, povjesničar umjetnosti, Kristijan Milić, filmski redatelj, red.prof.art Božica Dea Matasić, izv.prof.art  Tomislav Buntak, dr.sc.pov Ana Holjevac Tuković, Mirela Buterin, dipl.iur.

Tekst natječaja na HR jeziku dostupan je OVDJE. Tekst natječaja na ENG jeziku dostupan je OVDJE.

Pitanja i odgovori za MEĐUNARODNI NATJEČAJ IZ PODRUČJA VIZUALNIH UMJETNOSTI ŽRTVA VUKOVARA 1991. OVDJE.

OBAVIJEST O PRIVREMENOJ OBUSTAVI

međunarodnog natječaja za vizualne umjetnosti

na temu „Žrtva Vukovara 1991.“

Zbog promjene gospodarskih kretanja u Republici Hrvatskoj, uslijed epidemije bolesti COVID-19, u kojima je potrebno osigurati sredstva za financiranje mjera i aktivnosti u borbi s epidemijom i promijeniti planirane proračunske aktivnosti kako bi se optimalno iskoristio ograničeni fiskalni potencijal, Ministarstvo hrvatskih branitelja (Naručitelj natječaja) donijelo je odluku o privremenoj obustavi  međunarodnog natječaja za vizualne umjetnosti na temu „Žrtva Vukovara 1991.“.

Sve aktivnosti natječaja se odgađaju  do daljnjega, odnosno do osiguravanja financijskih sredstva i  donošenja odluke o nastavku provedbe Natječaja, o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti sve umjetnike koji su se prijavili na natječaj.

Umjetnici koji zbog promjena uvjeta natječaja žele povući svoje prijave, mogu to učiniti slanjem e-maila na hdlu@hdlu.hr s naznakom Natječaj Vukovar – povlačenje prijave.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Murtić 100 do 18.7.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 18.7.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU