NATJEČAJ ZA VOLONTIRANJE U HDLU (MEŠTROVIĆEV PAVILJON)

PRIDRUŽI SE KREATIVNOM TIMU 35. SALONA MLADIH
NATJEČAJ ZA VOLONTIRANJE U HDLU (MEŠTROVIĆEV PAVILJON)

 

 

Program volontiranja u prestižnom izložbenom prostoru Meštrovićevog paviljona na projektu 35. Salon mladih omogućuje mladim i ambicioznim pojedincima stjecanje stvarnog iskustva u organizaciji velikih izložbenih projekata i prije završetka fakulteta, razmjenu znanja i upoznavanje s umjetničkom scenom.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) je nevladina, neprofitna i nestranačka strukovna udruga profesionalnih 1.900 vizualnih umjetnika svih generacija, različitih umjetničkih izraza i disciplina iz cijele Hrvatske. HDLU ima 152 godina tradicije (osnovan je 1868. godine). Godišnje organizira ili sudjeluje u organizaciji četrdesetak izložbi u četiri različito profilirana galerijska prostora. Sjedište HDLU je slavni Meštrovićev paviljon, smješten na predivnom trgu u središtu Zagreba, a službeni naziv zgrade je Dom hrvatskih likovnih umjetnika, sagrađen 1938. godine u Zagrebu prema idejnoj zamisli kipara i, u to vrijeme, predsjednika HDLU – Ivana Meštrovića.

Salon mladih je najrespektabilnija izložba koja predstavlja, promovira i potiče umjetničko stvaralaštvo umjetnika mlađe generacije do 35 godina još od 1968. godine, dok će se ovogodišnji Salon predstaviti u remodeliranom i proširenom izdanju popraćen opsežnom medijskom kampanjom vodećih medijskih kuća te nacionalne televizije. 35. salon mladih održava se po pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

 

 

Zainteresirani se mogu prijaviti do 14. rujna 2020.

Program je namijenjen mladim ljudima različitih struka s interesom za likovnu scenu te organizaciju izložbenih projekata. Prijavitelji mogu biti osobe koje su završile studij ili još uvijek studiraju.

 

PROGRAM traje tri mjeseca (21.9.-21.12.2020.) i uključuje:

  • suradnju na organizaciji najrelevantnije i najveće izložbe mladih umjetnika – 35. salona mladih;
  • suradnju s umjetnicima, izvođačima, kustosicama i voditeljicom galerije na pripremi izložbe i popratnog programa;
  • sudjelovanje u uređivanju i održavanju internetskih stranica HDLU i Salona mladih te Facebook i Instagram stranicama HDLU i Salona mladih;
  • asistiranje posjetiteljima izložbi.

 

RADNO VRIJEME sudionika i sudionica u Programu volontiranja je tri do četiri puta tjedno po četiri sata dnevno, a prema dogovoru s voditeljicama Galerija. Program volontiranja započinje uvodnim sastankom dana 21. rujna 2020. i potpisivanjem volonterskog ugovora na tri mjeseca.

Volonterima će se osigurati službeni telefon i laptop. Nakon uspješno završenog programa volontiranja, volonteri će dobiti certifikate o volontiranju i preporuke.

PRIJAVA treba sadržavati:

1. Motivacijsko pismo ne bi trebalo sadržavati više od 3 000 znakova, uključujući razmake.
2. Životopis
3. Kontakt

Prije dolaska na potpisivanje ugovora, kandidatima se preporučuje da se pripreme i upoznaju s radom HDLU, ukoliko s njim nisu otprije upoznati. Za sve informacije posjetite naše web stranice: http://www.hdlu.hr/

https://salonmladih.hdlu.hr/

Prijave se šalju isključivo e-mailom na adresu: internship.hdlu@gmail.com.

Rezultate ćemo svim prijavljenim kandidatima i kandidatkinjama javiti putem e-maila.

 

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije ili detalji vezani uz Program volontiranja, otvoreni smo za sva pitanja putem kontakt adrese: internship.hdlu@gmail.com

Rok za prijave: 14. rujan 2020., ponoć
Razgovori s kandidatima: 15. – 17.9.

Objava rezultata: 18. rujan 2020.
Uvodni sastanak: 21. rujan 2020.


Unaprijed hvala!

 

HDLU

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

T +385 1 4611 818

E hdlu@hdlu.hr

W http://www.hdlu.hr/

 

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU