PRIOPĆENJE / STATEMENT / ЗАЯВА

1. Upravni odbor Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) najoštrije osuđuje agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu, podržava ukrajinski teritorijalni integritet i izražava podršku članicama i članovima Ukrajinskog društva umjetnika te svim kulturnim radnicama i radnicima Ukrajine.
  2. HDLU neće surađivati s institucijama i pojedincima iz Ruske Federacije i Bjelorusije sve do prestanka agresije i povlačenja ruskih okupatorskih snaga s čitavog međunarodno priznatog teritorija Ukrajine.
  3. HDLU neće svojim članicama i članovima, koji i dalje samostalno nastavljaju suradnju  s institucijama i pojedincima iz Ruske Federacije i Bjelorusije, izdavati potvrde HDLU vezane uz takvu suradnju sve dok ti pojedinci i institucije ne potpišu izjavu kojom osuđuju agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu te podržavaju ukrajinski teritorijalni integritet u međunarodno priznatim granicama.

1. The Board of the Croatian Association of Fine Artists (HDLU) strongly condemns the aggression of the Russian Federation against Ukraine, supports Ukrainian territorial integrity, and expresses support for members of the Ukrainian Society of Artists and all cultural workers in Ukraine.
  2. The HDLU will not cooperate with institutions and individuals from the Russian Federation and Belarus until the cessation of aggression and the withdrawal of Russian occupying forces from the entire, internationally recognized, territory of Ukraine.
  3. The HDLU will not issue HDLU certificates related to such cooperation to its members, who continue to cooperate with institutions and individuals from the Russian Federation and Belarus until such individuals and institutions sign a statement condemning the Russian Federation’s aggression against Ukraine and state that they support Ukrainian territorial integrity within internationally recognized borders.

1. Правління Хорватської асоціації художників (HDLU) рішуче засуджує агресію Російської Федерації проти України, підтримує українську територіальну цілісність, висловлює підтримку членам Національної асоціації художників та скульпторів України та всім працівникам культури України.
  2. HDLU не співпрацюватиме з установами та окремими особами з Російської Федерації та Білорусі до припинення агресії та виведення російсько-окупаційних військ з усієї міжнародно визнаної території України.
  3. HDLU не видаватиме сертифікати HDLU, пов’язані з такою співпрацею, своїм членам, які продовжують співпрацю з установами та окремими особами з Російської Федерації та Білорусі до тих пір, поки ці особи та установи не підпишуть заяву про засудження агресії Російської Федерації проти України та заявлятимуть, що вони підтримувати територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

utorak – nedjelja: 11:00 – 19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba