IZLOŽBA: MARIJA MATIĆ – GLAS LINIJE DOLAZI IZ DUŠE

MARIJA MATIĆ
GLAS LINIJE DOLAZI IZ DUŠE
Galerija Karas
05. – 17. 03. 2019. 

 

 

utorak, 5. ožujka 2019. u 19.00 sati u Galeriji Karas  (Zvonimirova 58) otvorit će se izložba umjetnice  Marije Matić pod nazivom Glas linije dolazi iz duše. 

Marija Matić dobitnica je Nagrade Iva Vraneković – umjetnik umjetniku, na 34. salonu mladih – Panoptikon, 2018. godine. Nagrada uključuje i samostalnu izložbu u Galeriji Karas, koja se otvara 5. ožujka, a tim povodom je Nikola Albaneže napisao i prigodni tekst kojeg možete pročitati OVDJE.

Na izložbi u Galeriji Karas Marija Matić će se predstaviti serijom crteža.

“Sve vas koji ste danas došli ovamo, bez obzira kojim ste slučajem ili neslučajem ovdje pred ovim dojmljivim likovnim djelima, zateći će ova pitanja: Tko je ona? Tko je Marija? Uslijedit će odmah i ovo: Što me dovelo ovamo? Zamolit ću vas da sami u sebi odgovorite na to pitanje. (…)

Primijetit ćete veliku količinu radova. Prepoznat ćete mnogo emocija. Odakle one Mariji? Reći ću vam odakle. Marija svakodnevno iz sebe čupa te osjećaje nekoliko puta. Ona ne čeka. Svi oni koji su ikad imali priliku baviti se sobom znaju da to nije jednostavno. Zapravo je to ponekad jedna od najmukotrpnijih radnji koju kao čovjek možete provoditi.”

Iz predgovora, Iva Miloloža

Predgovor

 

BIOGRAFIJA UMJETNICE

Marija Matić rođena je 1994. u Zagrebu.  Studij Likovne kulture na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu upisuje 2014. godine, gdje se školuje do jeseni 2017. Sveučilište u Zagrebu dodijelilo joj je Pohvalnicu za uspješan rad tijekom akademske godine 2014./2015. Sudjelovala je na nekoliko skupnih i samostalnih izložbi među kojima su 34. salon mladih te 14.Erste Fragmenti.  Živi i radi u Zagrebu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uz potporu:

 

 

 

Radno vrijeme Galerije Karas:
Sri – pet: 15 – 20 | Sub i ned: 10 – 13
Pon, uto, praznikom: zatvoreno.

Izložba ostaje otvorena do 17. 03. 2019.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)


srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 - 20 sati
subota i nedelja 10 – 13 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Više informacija...

Radionice stART

Raspored i obavijesti pratite ovdje ...

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU