Izložbeni četvrtak u Meštrovićevom paviljonu

Pozivamo vas na Izložbeni četvrtak u Meštrovićevom paviljonu, 14. rujna u 19:00 sati na kojem Vam pripremamo otvorenje  4 izložbe:

u Galeriji Prsten
Svjetovi unutar svjetova

u Galeriji Bačva
Gordana Bakić ”Različita slika”

u Galeriji PM
Barry Wolfryd  – Spektakulariziranje margine:
”Prožimajući Svjetovi Barrya Wolfryda”

u Galeriji Ispod
Željko Beljan ”Extra Time”

Svjetovi unutar svjetova
Međunarodna izložba „Svjetovi unutar svjetova“ koja okuplja petero umjetnika Sophie Erlund (Danska), Stephena Kenta (SAD), Josepa Maynoua (Španjolska), Igora Eškinju (Hrvatska) i Marka Požlepa (Slovenija) prvotno je, u veljači otvorena u Centru suvremene umjetnosti CCA Andratx na Mallorci, a zatim u travnju u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Izložba je ostvarena nakon jednomjesečne umjetničke rezidencije u centru suvremene umjetnosti CCA Andratx na Mallorci, koji su osnovali poznati dansko-francuski kolekcionarski par Jacob i Patricia Asbæk. Kustosica izložbe je Jelena Tamindžija Donnart.

Više o izložbi…

Gordana Bakić ”Različita slika”

Meštrovićev Dom likovnih umjetnika po svojim je glavnim osobinama sintetički izraz nekih od najvažnijih autorovih umjetničkih stavova, arhitektonska demonstracija njegovih eklektičkih, historicističkih i monumentalističkih opredjeljenja, ali sa savršenom kružnom formom i redukcijom detalja i bitno modernistički rad. Za središnji prostor takvoga objekta Gordana Bakić planski radi sliku, računajući na korespodenciju visokoorganiziranog eklektičkog prostora i profiliranog jezika svojih vlastitih eklektičkih i neomanirističkih radova.

Više o izložbi…

IZLOŽBA: BARRY WOLFRYD – SPEKTAKULARIZIRANJE MARGINE: PROŽIMAJUĆI SVJETOVI BARRYA WOLFRYDA | HRVATSKO DRUSTVO LIKOVNIH UMJETNIKA 

Barry Wolfryd, američki umjetnik s meksičkom adresom, nam svojim ciklusom Fragility of The Absurd, fascinantno koristeći ironiju ali i izravnu kritičnost prema sadašnjem vremenu površnosti i beznađa otvara pitanja o prožimanju kulturnih slojeva, marginalnim pojavnostima i liminalnim prostorima ali isto tako i o re-intepretiranju dvije velike kulture: meksičke – tradicijske i folklorne; i one američke – kako one nevidljive svakodnevne tako i one previše vidljive spektakularne.

Više o izložbi…

Željko Beljan ”Extra Time”

U radu Extra time umjetnik povezuje svoju umjetničku praksu ručnog rada i ljubav prema nogometu. Baš kao i ručni rad, koji se mahom doživljava kao hobistička praksa, i amaterski (i niželigaški) nogomet „inferiorniji“ je od nogometa prisutnog u medijima. Nogometna igra s ulice i gerilski tereni, gdje je nogomet bio i ostao igra, daleko su od glamura i multimilijarderske industrije – glavnih asocijacija na profesionalni nogomet.

Više o izložbi…

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

6 EUR Pojedinačna ulaznica

4 EUR  Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

4 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

13 EUR  Obiteljska ulaznica (3)

4 EUR Pojedinačna grupna ulaznica za škole (4)

3 EUR Pojedinačna strukovna ulaznica (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU