Izložba: TRAGOVIMA VODE

TRAGOVIMA VODE
7.9. – 14.10.2018.
Galerija Prsten

 

U petak, 7. rujna 2018. u Galeriji Prsten, Doma hrvatskih likovnih umjetnika u 20.00h, otvorit će se grupna međunarodna izložba TRAGOVIMA VODE.  Kustosica izložbe je Silvija Grossmann.

Izložba će predstaviti radove dvadeset i tri hrvatska i austrijska umjetnika a bit će zastupljeni radovi različitih medija vizualne umjetnosti uključujući, performans u kombinaciji s književnošću, zvukom i glazbom.

Izložba Tragovima vode kao osnovnu temu uzima istraživanje prostora između kopna i vode. Tema izlože shvaćena je vrlo široko i opsežno ne limitirajući kreativan proces pojedinca. Osim propitivanja geografske povezanosti i odnosa planina, mora, vode, kopna, obala, rijeka, zemlje, plime i  njihova prijelaza, izložba se također referira i na odnos među zemljama, Hrvatskom i Austrijom na njihove sličnosti, povezanost ali i suprotnosti i razlike.

Projekt se također bavi i uvjetima i načinima života u planinama i na moru, kulturnim prostorima gdje se spajaju alpski i pomorski kraj, a dotiče se i pitanja ekologije, samoodrživosti i ekonomije.

Umjetnici: Wolfgang Bleier, Alfred Graf, Martina Grlić, Silvia Maria Grossmann, Barbara Höller, Igor Juran, Luise Kloos, Damir Žižić/Kristian Kožul, Martina Mezak, Petra Mrša, Davor Sanvincenti, Wilhelm Scheruebl, Kurt Straznicky, Marta Stamenov, Reinhard Süss, Stjepan Šandrk, Goran Škofić, Stipan Tadić, Gerlinde Thuma, Josip Zanki, Fridolin Welte

Silvia Grossmann – Predgovor
Josip Zanki – Tragovi i voda
Maria Christine Holter – Tragovi vode – tragovi vremena
Wolfgang Bleier – Okupljanje stolica

 

Organizator:

 

Uz potporu:

 

 

 

 

 

INFORMACIJE O ULAZNICAMA

RADNO VRIJEME GALERIJA

srijeda – petak: 11 – 19 h
subota i nedjelja 10 – 18 h
ponedjeljkom, utorkom i blagdanom zatvoreno

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU